راهنمای خرید هود آشپزخانه

ویدئو بهترین روش نصب هود شومینه ای را میتوانید در این قسمت مشاهده نمایید .

راهنمای خرید هود آشپزخانه برای شما میتواند یک راهکار خوب برای خرید یک هود مناسب باشد.از آنجا که هود آشپزخانه دود، بو، بخار و حرارت ایجاد شده هنگام آشپزی را از آشپزخانه به بیرون از خانه خارج می کند تبدیل به یکی از لوازم ضروری آشپزخانه شده است. با توجه به مدل های مختلف هود موجود در بازار با خصوصیات متفاوت، انتخاب هود مناسب برای آشپزخانه مسئله مهمی بشمار می رود.

تاثیر استفاده از هود آشپزخانه

قبل از این که استفاده از هود در آشپزخانه ها مرسوم شود، تخلیه هوای آشپزخانه توسط پروانه ها یا هواکش هایی که بر روی پنجره نصب می شد صورت می گرفت. این هواکش ها پس از نصب و اتصال به برق هوا را به سمت خارج مکش می کردند. هرچند این روش (خصوصاً در آشپزخانه)  برای کسانی که مدت زمان طولانی را در آشپزخانه می گذراندند ویا برای خانواده های پر جمعیت چندان مؤثر نبود. لوازم خانگی کن  یکی از نام آشنا ترین برندهای تولید کننده هود آشپزخانه در بازار ایران است.

در این راهنمای خرید هود آشپزخانه به معرفی انواع هود های موجود در بازار پرداخته و امکانات و ویژگی های آنها و استاندارد هایی که قبل از تصمیم گیری بایست به آنها توجه کنید را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

هود کن مدل پرستیژ سفید

انواع مدل هود آشپزخانه کدامند؟

برخی از انواع هود ها دود، بخار و حرارت را به خارج منتقل نکرده و در عوض با عبور جریان هوا از درون فیلتر و جدا کردن این مواد، مجددا هوای مکیده شده را به داخل آشپزخانه می دمند و به بیان دیگر هوا را تصفیه و بازیافت می نمایند.

هود آشپزخانه عموما از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

قسمت اول ورودی هوا است که دود، بو و حرارت حاصل از پخت و پز را به درون دستگاه هدایت می کند؛ قسمت دوم پروانه یا هواکش است (ممکن است بیش از یک هواکش وجود داشته باشد) که باعث مکیده شدن هوا به درون ورودی هود می شود و سومین قسمت فیلتر است که وظیفه تصفیه هوا را بر عهده دارد.

هود آشپزخانه زیر کابینتی یک اصلاحی که شاید بسیار شنیده باشید.

قبل از خرید هود چه ویژگی ها و مشخصاتی را باید در نظر گرفت؟

به طور کلی هود های آشپزخانه را می توان به دو دسته اصلی تقسیم بندی نمود: دسته اول هودهایی هستند که هوای مکیده شده را از طریق لوله های بزرگ به خارج از ساختمان هدایت می کنند (هود های دودکش دار) و دسته دوم آنها که هوای مکیده شده را پس از تصفیه به داخل باز می گردانند (هود های بدون دودکش).

البته فیلتر نصب شده بر روی هود های بدون دوکش را باید در زمان مشخص تعویض نمایید.

هودهای دودکش دار معمولا بر خلاف هود های بدون دودکش فیلتر داخلی ندارند و مصرف کننده هنگام استفاده از آن نگرانی بابت تعویض دوره ای فیلتر نخواهد داشت هرچند که به علت فضای زیادی که اشغال می کند ممکن است برای همه مناسب نباشد. باید به این موضوع اشاره کنیم که صنعت تولید هود آشپزخانه طی چند سال اخیر به طرز قابل ملاحظه ای پیشرفت کرده است و هود های امروزی علاوه بر اینکه در برابر پوسیدگی مقاوم هستند، از طراحی زیباتری بهره برده و شیک تر شده اند.

از آنجا که انواع مختلف هود آشپزخانه وجود دارد ابتدا به بررسی خصوصیات آنها پرداخته و توصیه می کنیم قبل از هر چیز در مورد نوع هود مورد نیاز خود تصمیم گیری کنید.در این راهنمای خرید هود آشپزخانه میتوانید اطلاعاتی کافی برای شناخت نیاز های خود بدست آورید.

هود کن مدل پارمیداهود سقفی

صرف نظر از طراحی های مختلف هودهای سقفی، آنها را می توان به دو گروه اصلی دسته بندی نمود: هود های سقفی با دودکش و بدون دودکش.

هود های سقفی دودکش دار هوا، بو و بخار آشپزخانه را از طریق لوله های طویل تعبیه شده درون دیوار به بیرون از ساختمان هدایت می کنند. معمولا بالای اجاق گاز ، داخل یا زیر کابینت بالای اجاق نصب می شوند.

هودهای بدون دودکش هم در همان محل مشابه (بالای اجاق گاز ، داخل یا زیر کابینت بالای اجاق) نصب می شوند و هوای مکیده شده به همراه بوها، بخار، دود و حرارت ناشی از پخت و پز را پس از تصفیه توسط فیلتر داخلی به داخل آشپزخانه بر می گردانند.

این هود ها نیاز به تعویض دوره ای فیلتر دارند؛ در مقابل هود های دودکش دار اصولا فیلتری ندارند که بخواهید نگران تعویض کردنش باشید!

 

هود هرمی شکل- هود شومینه ای

این نوع از هود ها همانگونه که از نامشان بر می آید به شکل هرم ساخته می شوند. دارای لوله دودکش جهت تخلیه دود، بوها و بخار و حرارت ناشی از پخت و پز بوده و هوا را به خارج از ساختمان می راند و ساختارآنها شبیه هودهای سقفی دودکش دار است. این هودها را گاهی اوقات دودکش های دیواری می نامند ، زیرا طرح آنها از نظر شکل به یک دودکش سنتی شباهت دارد.

هود بدون دودکش

نوع دیگری از هودهای هرمی هم وجود دارند که فاقد لوله دودکش بوده و دقیقا مشابه هودهای سقفی بدود دودکش هوا را مکش، سپس تصفیه نموده و مجددا آن را به داخل محیط باز می گردانند.

تفاوت اصلی هودهای سقفی و هودهای هرمی (دودکش دار و بدون دودکش) در شکل ظاهری ، طراحی و لوله دودکش آنها است. هودهای سقفی تخت بوده ولی هودهای هرمی به شکل مخروط هستند. لوله دودکش مدل های دودکش دار روی دیوار نصب شده و دیده می شود در صورتی در که مدل های بدون دودکش تنها بدنه خود هود آشپزخانه مشاهده می شود.

این مدل هود آشپزخانه مناسب افرادی است که آشپزخانه های بزرگ دارند.

هود جزیره ای

نام این مدل برگرفته از نحوه نصب و محل قرار گرفتن آن در آشپزخانه است. همانند دو نوع قبلی، هودهای جزیره ای نیز به دو دسته تقسیم می شوند: دودکش دار و بدون دودکش. هرچند این مدل برخلاف هودهای هرمی بر روی دیوار نصب نشده و همچنین مانند هودهای سقفی زیر کابینت قرار نمی گیرد؛ بلکه از سقف آویخته می شود و هردو مدل  دودکش دار یا مجهز به فیلتر، مستقیما زیر سقف نصب شده به طوری که ورودی هوا دقیقا در وسط آشپزخانه قرار می گیرد.

این مدل برای خانه هایی مناسب است که اجاق گاز آن ها در وسط آشپزخانه قرار گرفته است و لازم است که هود درست بالای اجاق نصب گردد. در صورتی که شما هم اجاق گاز را وسط آشپزخانه نصب کرده اید، با توجه به ابعاد بزرگتر و کارآیی بهتر این مدل هود آشپزخانه را به شما توصیه می کنیم.

دوست دارید با هود جزیره ای   و انواع آن بیشتر آشنا شوید پس این مقاله را از دست ندهید.

هود کوچک

این مدل ممکن است هنوز به بازار کشور ما عرضه نشده باشد ولی به هر حال توضیحاتی راجع به آن ارائه می کنیم. هودهای کوچک در کنار اجاق گاز نصب شده و هوا و بوی غذا هنگام پخت و پز را به سمت پایین مکش می کند. متخصصین بر این باورند که این مدل از هود ها کمترین بازدهی را داشته و صرفا برای کسانی مناسب است که آشپزخانه های کوچک دارند.

هود های آشپزخانه که در بالا ذکر کردیم انواع اصلی هستند که در دنبا تولید می شوند. حال به بررسی خصوصیات و امکاناتی می پردازیم که می بایست برای انتخاب هوشمندانه و آگاهانه آنها را مد نظر قرار دهید.


خصوصیا وویژگی های هود آشپزخانه

قبل از این که بر روی خصوصیات هود ها متمرکز شویم لازم است یاد آوری نماییم که هود هایی که فاقد لوله دودکش هستند صرفنظر از شکل ظاهری و نوع، نیاز به تعویض مرتب و دوره ای فیلتر دارند. برخی از حرفه ای ها معتقدند که این مدل از هود ها از آنجا که دود را به جای خارج کردن تصفیه می کنند، کارآیی کمتری نسبت به مدل های دودکش دار دارند. بدین معنی که چون بخشی از دود داخل دستگاه و در فضای داخلی خانه مانده است و به بیرون هدایت نشده است گاهی بوی نامطبوع از آن به مشام می رسد.

به هر حال توصیه می کنیم که قبل از توجه به امکانات دیگر، دو خصوصیت اصلی را بررسی کنید.این دو خصوصیت در راهنمای خرید هود آشپزخانه برای شما بطور کلی مطرح گردیده است.

قدرت مکش (دبی خروجی)

دبی یا جریان خروجی هوا با واحد فوت مکعب بر دقیقه یا مترمکعب بر دقیقه اندازه گیری می شود که چه برای هودهای دودکش دار و چه نوع بدون دودکش مشخص کننده قدرت مکش هود است. هرچه میانگین دبی خروجی هوا بالاتر باشد نشان دهنده کارآیی و بازدهی بیشتر هود آشپزخانه خواهد بود.

قدرت مکش هود بر اساس فوت مکعب در دقیقه اندازه گیری شده که عدد آن به همراه علامت اختصاری CFM بر روی کارتن و جعبه هود درج می شود. در غیر این صورت می توانید از فروشنده درباره میزان قدرت مکش هود سوال کنید.

قدرت مورد نیاز را می توانید با توجه به مساحت آشپزخانه تعیین کنید. برای این کار معادله ساده ای وجود دارد که به شما در محاسبه آن کمک می کند: به ازای هر ۲۵ سانتیمتر طول اجاق گاز، ۱۰۰ CFM  نیاز است. به بیان دیگر اگر اجاق گاز شما ۷۵ سانتیمتر طول داشته باشد به هودی نیاز دارید که دبی خروجی آن ۳۰۰CFM باشد. هودهای حرفه ای تا ۹۰۰CFM  قدرت دارند.

سرعت فن (پروانه)

خصوصیت دیگری که بایست در نظر داشته باشید سرعت پروانه داخل هود آشپزخانه است. قدرت ،سرعت و بی صدا بودن این فن مهم ترین فاکتورهای انتخاب یک هود آشپزخانه بشمار میروند.اغلب هودهای موجود سرعتی بین ۲ تا ۶ دارند. برخی مدل های خاص هود وجود دارند که به طور خودکار و بدون نیاز به تنظیم دستی با توجه به میزان دود حاصل از پخت و پز سرعت فن را تنظیم می کنند.

بسیاری از مصرف کننده ها هود های دو سرعته را ترجیح می دهند. انتخاب سرعت هود به این که مصرف کننده معمولا چه مقدار از اجاق گاز خود استفاده می کند بستگی دارد.

 

 

آخرین نکات  راهنمای خرید هود آشپزخانه را فراموش نکنید:

قبل از مراجعه به فروشگاه حتما ابعاد محل نصب هود را اندازه گیری کنید و در نظر داشته باشید که میانگین عرض هود های موجود در بازار بین ۸۰ تا ۹۰ سانتیمتر و طول و ارتفاع آنها بسیار متفاوت و متغیر است.

عرض اجاق گاز را اندازه بگیرید و بین ۷ تا ۱۵ سانتیمتر به هر طرف اضافه نمایید. بنابر این  هود مناسب اجاق گاز شما ۱۵ سانتیمتر از هر طرف اجاق بزرگ تر خواهد بود.

جمع بندی

در این نوشتار که با عنوان راهنمای خرید هود آشپزخانه پس از این که مدل مورد نظر خود را بر اساس دبی جریان هوا و سرعت فن انتخاب کردید، نوبت آن است که سایر ویژگی ها و امکانات از قبیل مقاومت در برابر پوسیدگی (که تقریبا در تمام هود های جدید وجود دارد)، چراغ و کم صدا بودن آن را بررسی کنید.

با توجه به این که مدل های بسیاری در بازار وجود دارد با استفاده از یک روش علمی در انتخاب هود مورد نیاز می توانید به مقدار زیادی در زمان صرفه جویی کنید. به خاطر داشته باشید که مهمترین قدم انتخاب نوع مناسب هود آشپزخانه است. همچنین مطالعه توضیحات، خصوصیات و امکانات درج شده روی جعبه را فراموش نکنید.

 

منبع:

https://jo.labeb.com/en/article/exhaust-hood-buying-guide-136

2 دیدگاه برای راهنمای خرید هود آشپزخانه ثبت شده است

  1. راهنمای خریدهود آشپزخانه را خواندم ولی کاشکی بهترین برند هود آشپزخانه را نیز معرفی میکردین

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 3 =