کانوکشن
کانوکشن چیست و چرا باید از آن استفاده کنید؟

اگر شما دارای یک اجاق گاز یا فر هستید که قابلیت های مختلفی دارد و می توانید تنظیمات مختلفی را روی آن انجام دهید، حتما تا به حال با گزینه کانوکشن convection روبرو شده اید!

پس بیایید در این مطلب بیاموزیم آنچه را که درباره کانوکشن واقعا نیاز است بدانید. در مورد زمانی که نیاز به استفاده از آن دارید. و مهم تر از همه، زمانی که نیازی به استفاده از آن نیست.

کانوکشن چیست؟

توضیح این مطلب بسیار ساده است. در فرهای کانوکشن، فر دارای فن و سیستم تهویه می باشد. که این قابلیت ها را یک اجاق گاز معمولی دارا نیست.

در فرهای معمولی گرما از دیواره فر به مواد غذایی برخورد می کند.

در این شرایط نقاط مختلف فر دارای گرمای متفاوت می باشد.  بنابراین پخت غذا با سرعت و یکنواخت انجام نمی شود.

اما در فرهای دارای کانوکشن هوای گرم توسط فن مواد غذایی را احاطه کرده و به طور یکنواخت و سریع تر آشپزی انجام می شود.

 

عملکرد convection
عملکرد convection

 

با بیان یک مثال عملکرد convection قابل فهم تر می‌شود.

یک روز سرد زمستان را مجسم کنید. در این روز زمانی که باد می‌ وزد ما سرما را بیشتر احساس می کنیم نسبت به روزی که بادی وزیده نمی شود و دما یکسان است.

این مثال شبیه پخت و پز با فن کانوکشن است.

در فرهای دارای ویژگی convection، حرارت بیشتر می شود و گرما در تمام نقاط فر به صورت یکنواخت پخش می‌شود. در نتیجه این عمل منجر به پخت بهتر و سریع تر غذا می شود.

دلیل استفاده از کانوکشن چیست؟

  • آشپزی سریع تر می شود:

از آنجایی که هوای گرم به جای آنکه فقط اطراف مواد غذایی وجود داشته باشد، به طور مستقیم بر روی غذا نیز قرار می گیرد، عملیات پخت و پز را در حدود ۲۵ درصد سریع تر از یک اجاق گاز یا فر معمولی می کند.

  • عملیات پخت را به صورت مساوی و یکسان انجام می دهد:

در فرهای معمولی هوای گرم در قسمت‌ های مختلف تفاوت دارد.  اما در فر با فن کانوکشن، این گونه نیست. در این فرها  به خاطر وجود فن و چرخش هوای گرم، حرارت در همه جای محفظه فر به صورت مساوی و یکسان می باشد. که در نتیجه عملیات پخت مواد غذایی به صورت یکسان انجام می شود.

  • مواد غذایی در این فرها بهتر برشته می‌ شوند:

در فرهای معمولی و بدون فن رطوبت خارج شده از مواد غذایی درون فر نمی‌تواند خارج شود.  بنابراین در این شرایط به دلیل مرطوب شدن هوای درون فر، مواد غذایی کاملا برشته نمی شوند و زمان بسیار زیادی برای برشته شدن آن ها صرف می شود.

اما هوای خشک، بدون رطوبت و داغ فن convection ، سطح غذا را در زمان بسیار کمتری برشته می کند در حالی که رطوبت مواد غذایی را نیز کاملا محفوظ نگه می دارد.

  •  در مصرف انرژی صرفه جویی می کند:

در فرهای دارای قابلیت Convection Fan مواد غذایی در دمای پایین تر و البته بسیار سریع‌ تر پخته می‌شوند. کاملا واضح است که در این شرایط  انرژی کمتری نسبت به فرهای معمولی صرف شده و میزان استفاده از انرژی ها به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

منبع:

thekitchn